Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Suikervrije muffins met wortel

Bron: Blij suikervrij

Ingrediënten voor 10 muffins

  • 150 gram volkoren speltmeel suikervrije muffins
  • 150 gram geraspte wortel (ik doe dit altijd in de keukenmachine, zo klaar!)
  • 2 (over)rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 handje pecannoten
  • optioneel:  1 eetlepel dadelstroop of honing (alleen noodzakelijk voor échte zoetekauwen die niet te streng zijn in de leer!)

Bereiding:

Begin met het verwarmen van de oven tot 180 graden. Meng de bananen met de 2 eieren, de appel cider azijn (en optioneel de dadelstroop/honing) tot een vloeibaar geheel. Dit is het makkelijkst in de keukenmachine, maar kan ook met de hand. (Plet dan de bananen met een vork tot ze goed vloeibaar zijn en meng deze goed met de eieren en de azijn).

In een beslagkom, meng het speltmeel, de baking soda, speculaaskruiden, rozijntjes en geraspte wortel. Als alles goed vermengd is, schep dan de natte ingrediënten uit de keukenmachine erdoor. Roer het geheel goed door en zorg dat je geen droog meel meer tegenkomt.

Zet dan 10 papieren muffinvormpjes in de muffinvorm, en verdeel het mengsel over de 10 vormpjes. Hak de pecannoten in grove stukken en strooi deze over de muffins.

Bak de muffins dan af in de oven gedurende 20 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door er een satéprikkertje in te steken. Als deze er schoon uitkomt, dan kun je de muffins uit de oven halen. Laat ze even kort afkoelen dan worden ze ook nog wat steviger.

Snoep smakelijk!

Je kunt de suikervrije muffins trouwens een paar dagen bewaren in de koelkast, maar doe ze dan wel in een goed luchtdicht afgesloten doosje.

 

f t g