Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Noten & Zaden Banaan Havermout Bars

Gezond suikervrij tussendoortje

Bron: Blij suikervrij

Ingrediënten voor ongeveer 10 repen

  • 1 cup havermout noten zaden banaan bars
  • 1/2 cup zonnebloempitten
  • 1/2 cup pompoenpitten
  • 1/2 cup amandelen, grof gehakt
  • 5 grote Medjool dadels, grof gehakt (je kunt deze ook eventueel vervangen door rozijnen of ander gedroogd fruit)
  • 3 rijpe bananen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel kaneel
  • flinke snuf (himalaya-) zout
  • eventueel 1 eetlepel kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C en vet een kleine ovenschaal in met kokosolie (of gebruik bakpapier om de ovenschaal te bedekken). In een grote mengkom meng de havermout, zaden, noten en dadels.

In een keukenmachine meng de bananen met vanille extract, kaneel en zout. Laat het geheel draaien tot het goed gemengd is, en het geheel vloeibaar is.

Voeg vervolgens het bananenmengsel toe aan de mengkom. Roer het geheel goed door. Zorg er hierbij voor dat alles “nat” is. Druk het mengsel vervolgens in de ingevette ovenschaal. Verdeel het mengsel hierbij goed.

Bak het mengsel gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het enigszins goudbruine randjes krijgt. Haal het dan uit de oven en laat het afkoelen. Snijd het mengsel vervolgens in repen naar zelfgekozen formaat.

Je kunt ze in een luchtdichte box enkele dagen bewaren. Of kies ervoor ze individueel te verpakken en in te vriezen.

f t g