Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Pompoensoep met vegetarische speckjes

Bron: vegetarische slager

Benodigdheden:
1 pompoen van ongeveer 1 kilo
150 gram Gerookte Speckjes
2 uien
1 kleine winterwortel
1 appel
3 eetlepels olijf- of rijstolie.
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel kerrie
Anderhalve liter kruiden- of groentebouillon
Per bord 1 eetlepel zure room of, gebruik voor een veganistische variant, sojaroom 
Optioneel: enkele blaadjes platte peterselie

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Was de pompoen, schil laten zitten en leg deze op de bakplaat en laat een 30tal minuten garen zodat de pompoen uiterst makkelijk te snijden is. Snijd de uien, wortel en appel in stukjes en bak deze zachtjes in de olie tot de groente zacht is. Bak de kaneel en kerrie op het laatst even mee. Snijd vervolgens de pompoen in stukken en verwijder de pitten. Voeg de bouillon en pompoen bij de groente en stoof een 15tal minuten. Bak ondertussen de Gerookte Speckjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pureer met staafmixer & serveer met room en de Speckjes.

f t g