Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Rijk linzensoepje voor 4 personen. 

Bron: Tijdschrift 'Vegetarisch fit'  

Ingrediënten 

  • 1 uilinzensoep
  • 1 el. olie
  • 4 tl. kerriepoeder
  • 1 bosje tijm
  • 120 gr. bruine berglinzen
  • 1 l. groentebouillon
  • 200 gr. groene bonen
  • zout
  • 200 ml. room (alternatief soja)
  • 100 gr. gedroogde cranberry's peper

Bereidingswijze:

1. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en bak daarin de ui glazig. Strooi er de kerrie overheen en laat het geheel even stoven.

2. Spoel de tijm goed af en bind de takjes samen met keukengaren. Voeg het bosje met de linzen toe aan de ui. Voeg meteen daarna de bouillon toe en laat het geheel in een afgesloten pan 20-25 minuten zachtjes koken.

3. Was de bonen, snij ze klein en kook ze 8-10 minuten in water met een beetje zout. Afgieten en met koud water laten schrikken.

4. Verwijder de tijm en voeg de bonen, room en cranberry's bij de soep. Breng dit nog eens tot het kookpunt en serveer meteen.

f t g