Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Perzische linzensoep

bron: eva 

Ingrediënten voor 4 personen

• 250 g rode linzenperzische linzensoep• 1 ui
• 3 teentjes knoflook
• 1 wortel
• 2 stengels selderij
• 1 citroen

• 2 el olijfolie
• zout & peper
• 1 tl gemalen komijn
• 1/2 tl kurkuma
• komijnzaad (voor de garnering)
• 1,25 l groentebouillon

 Bereiding:

Hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de wortels en de selder in blokjes.

Fruit ui, knoflook en komijn een tweetal minuten in de olie. Voeg de wortels, selder en linzen toe. Voeg de groentebouillon toe. Kook de soep op een zacht vuurtje gedurende zo'n 20 à 30 minuten, tot de linzen gaar zijn.

Mix de soep. Pers de citroen en voeg de helft van het sap toe. Proef even en voeg indien nodig nog meer citroensap toe. Kruid af met kurkuma, peper en zout.

Versier de soep net voor het opdienen met wat komijnzaadjes.

f t g