Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Mexicaanse maaltijdsoep  voor 4 personen.

Bron: Tijdschrift 'Vegetarisch fit' 

Ingrediënten

  • 500 gr. kidneybonen gedroogd mexicaanse maaltijdsoep
  • 750 gr. paprika
  • 2 chilipepers
  • 4 knoflooktenen
  • 2 el. olijfolie
  • 4 el. paprikapuree
  • 500 gr. tomaten
  • 100 gr. zure room (alternatief: soja)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 tl. eekhoorntjesbroodbouillon (reformwinkel)
  • peper
  • paprikapoeder

 Bereidingswijze:

1. Bonen een nacht in 1 3/4 l. water laten weken. De volgende dag afgedekt in een grote stoofpa ca. 1 1/2 uur laten koken, tussendoor het opkomende schuim afscheppen.

2. Uien pellen en snipperen. Paprika wassen en in stukjes snijden. Chilipepers halveren zaadlijsten verwijderen en in halve ringetjes snijden. Knoflook pellen en persen. Olie in een pan verhitten. Groenten hierin al roerend aanbakken, paprikapuree erdoor roeren.

3. Tomaten wassen, kroontjes verwijderen en vruchtvlees in grove blokjes snijden. Met verwarmde groenten, room, laurierblaadjes door de bonen in de stoofpan scheppen. Nogmaals 1 1/2 uur zachtjes laten koken. Bouillon erdoor roeren en vervolgens met peper en paprikapoeder op smaak brengen.

f t g