Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Erwtensoep vegetarische slager met een bite.

Bron: vegetarische slager 

Ingredienten:

  • 500 g spliterwtenerwtensoepnw
  • 4 bouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 500 g prei
  • 2 aardappels
  • 1 kleine of een halve knolselderij
  • Bos peterselie
  • Bos bladselderij
  • 2 x 160 gram braadstukjes of kipstukjes
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 bakje spekjes gerookt

Bereidingswijze: 

Breng de spliterwten met 2,5 liter water aan de kook. Na een kwartier komt er schuim op, dit schuim moet je er met een lepel afscheppen. Doe dan de bouillonblokjes, laurierblaadjes en de winterwortel erbij, laat dit 2 uur zachtjes koken met een deksel op de pan. Snijd ondertussen de prei, aardappel en de knolselderij in plakjes en blokjes en voeg deze na de twee uur koken toe aan de soep. Laat dit nog een half uur zachtjes koken. Bak de spekjes in 2 eetlepels olie knapperig op half hoog vuur. Schep de spekjes op een apart bord en voeg het overgebleven bakvet toe aan de soep. Snijd de braad- of kipstukjes in kleine blokjes en voeg ze samen met de bladselderij en peterselie toe aan de soep. Laat dit nog een paar minuten doorwarmen. Serveer de soep met de spekjes.
Tip: varieer met bouillonblokjes zoals groente/kruiden/uien/paddenstoelenbouillon/een mix hiervan. In onze winkel in Den Haag gebruiken wij ook vegetarische juspoeder van ons eigen merk. In de winkel maken wij het af met vegetarische worchestersaus, dit zorgt voor een extra hartige smaak.

f t g