Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Oosterse groentensoep

Bron: Allerhande nr. 1 2013

Ingrediënten

  • 300 g winterpeen oosterse groentesoep
  • 1 zakje bosui (3 stuks)
  • 6 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
  • 1 rode peper
  • 1 bol knoflook, gehalveerd
  • 1/4 witte kool
  • 3 groentebouillontabletten
  • 3 el Japanse sojasaus (flesje 150 ml)
  • 1 bakje taugé (125 g)

Bereiden

  1. Snijd de winterpeen in stukken en doe ze in een vergiet. Voeg het uiteinde en groen van de bosuitjes toe. Was alles en doe in een ruime pan met 11/2 liter water. Snijd de gember in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper doormidden. Voeg de gember, 1 helft van de peper en de knoflook toe aan het water in de pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
  2. Snijd ondertussen de andere helft van de rode peper in ringetjes en de witte kool in zeer dunne reepjes.
  3. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten en sojasaus.
  4. Voeg de kool toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de kool beetgaar is. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Voeg samen met de rode peper en taugé toe. Lekker met kroepoek
f t g