Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Pompoen linzensoep

Bron: eva

ingrediënten:

1 ui
1 teentje knoflook
1 el zonnebloemolie
600 - 800 g pompoen
1 prei

1 handvol rode linzen
1 l groentebouillon
1 tl kerriepoeder (madras)
zout & peper
geroosterd amandelschilfers

Pompoensoep met vegetarische speckjes

Bron: vegetarische slager

Benodigdheden:
1 pompoen van ongeveer 1 kilo
150 gram Gerookte Speckjes
2 uien
1 kleine winterwortel
1 appel
3 eetlepels olijf- of rijstolie.
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel kerrie
Anderhalve liter kruiden- of groentebouillon
Per bord 1 eetlepel zure room of, gebruik voor een veganistische variant, sojaroom 
Optioneel: enkele blaadjes platte peterselie

Broccoli - Spinaziesoep

Bron Eva

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 el olijfolie broccolispinaziesoep
  • 1 ui
  • 2 stengels selderij
  • 500 g broccoli (roosjes)
  • 1 l groentebouillon
  • 250 g spinazie
  • zout & peper
  • nootmuskaat  

Perzische linzensoep

bron: eva 

Ingrediënten voor 4 personen

• 250 g rode linzenperzische linzensoep• 1 ui
• 3 teentjes knoflook
• 1 wortel
• 2 stengels selderij
• 1 citroen

• 2 el olijfolie
• zout & peper
• 1 tl gemalen komijn
• 1/2 tl kurkuma
• komijnzaad (voor de garnering)
• 1,25 l groentebouillon

Erwtensoep met pastinaak 

Bron: eva

Ingrediënten voor 4 personen erwtensoeppastinaak

• 1 ui in ringen
• 3 pastinaken geschild en in dobbelstenen gesneden
• enkele sneden brood in kleine blokjes gesneden
• 450 - 500 g diepvries erwtjes
• 1 l groentebouillon
• olijfolie
• zwarte peper
• zout

Oosterse groentensoep

Bron: Allerhande nr. 1 2013

Ingrediënten

  • 300 g winterpeen oosterse groentesoep
  • 1 zakje bosui (3 stuks)
  • 6 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
  • 1 rode peper
  • 1 bol knoflook, gehalveerd
  • 1/4 witte kool
  • 3 groentebouillontabletten
  • 3 el Japanse sojasaus (flesje 150 ml)
  • 1 bakje taugé (125 g)

Rijk linzensoepje voor 4 personen. 

Bron: Tijdschrift 'Vegetarisch fit'  

Ingrediënten 

  • 1 uilinzensoep
  • 1 el. olie
  • 4 tl. kerriepoeder
  • 1 bosje tijm
  • 120 gr. bruine berglinzen
  • 1 l. groentebouillon
  • 200 gr. groene bonen
  • zout
  • 200 ml. room (alternatief soja)
  • 100 gr. gedroogde cranberry's peper

Mexicaanse maaltijdsoep  voor 4 personen.

Bron: Tijdschrift 'Vegetarisch fit' 

Ingrediënten

  • 500 gr. kidneybonen gedroogd mexicaanse maaltijdsoep
  • 750 gr. paprika
  • 2 chilipepers
  • 4 knoflooktenen
  • 2 el. olijfolie
  • 4 el. paprikapuree
  • 500 gr. tomaten
  • 100 gr. zure room (alternatief: soja)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 tl. eekhoorntjesbroodbouillon (reformwinkel)
  • peper
  • paprikapoeder

Erwtensoep vegetarische slager met een bite.

Bron: vegetarische slager 

Ingredienten:

  • 500 g spliterwtenerwtensoepnw
  • 4 bouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 500 g prei
  • 2 aardappels
  • 1 kleine of een halve knolselderij
  • Bos peterselie
  • Bos bladselderij
  • 2 x 160 gram braadstukjes of kipstukjes
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 bakje spekjes gerookt

Mihoensoep met stukjes 'kip' 

Bron:http://vegetus.nl/eenpansmihoen-met-kool-en-kipstukjes

 Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie (sesamolie is extra lekker)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels sriracha hot saus of sambal oelek
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillon tablet
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 wortel, in smalle reepjes
  • 1 kleine prei, in ringen (optioneel, maar wel lekker)
  • 1/3 kool (savooie-, witte-, spits-) of 1/2 struik paksoi, in korte smalle reepjes
  • 1 paprika, in reepjes (rood is het mooist, maar groen of geel kan ook)
  • 1/2 pak (125 g) miehoen
  • 1 bakje kipstukjes van de Vegetarische Slager of Vleeschmakers, in reepjes
f t g