Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Salade Marakkesh met quineo, linzen en shoarmastukjes


Bron: Vegetarische Slager

Ingrediënten:

  • 250 gram shoarma van lupinesalade marrakesh
  • 150 gr quinoa
  • 150 gr (beluga)
  • linzen
  • 2x bospeen, in plakjes
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • ½ bosje platte peterselie
  • ½ bosje selderij

Voor de dressing:

  • 1 teen knoflook,
  • fijn gehakt
  • 1 volle eetlepel Marrokaanse kruiden naar keus (bijv. Ras el Hanout,
  • Falafelmix, etc)
  • 6 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • ½ el honing

Bereidingswijze:

Kook de quinoa en linzen beetgaar. Laat uitlekken in een zeef. Bak de wortel beetgaar in een beetje olie.

Maak de dressing. Voeg alles bij elkaar en laat een kwartiertje staan om in te laten trekken. Bak de shoarma knapperig en voeg alles bij elkaar in een schaal.

Serveer met brood en olijfolie.

f t g