Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Exotische salade 

bron: Anja

Ingrediënten:

  • 1 mango, in plakken of blokjes
  • 2 vleestomaten, in plakken of blokjes
  • 2 avocado’s, in blokjes **
  • 1 kleine rode ui in halve dunne ringetjes
  • ½ komkommer in plakjes
  • 2 eetl. gehakte bieslook

Dressing:

  • 3 eetl (koolzaad)olie
  • 1 eetl sinaasappelsap
  • 1 eetl citroensap
  • 1 teen knoflook geperst
  • 3 theel chilisaus
  • 1 theel honing of agave
  • Zout en peper

Bereiding:

Schik alle vruchten en de ui mooi in een schaal of op borden. Meng alle ingr voor de dressing goed door elkaar en giet dit over de salade.

 


** Avocado word snel bruin en dat is lastig als je de salade van te voren wilt klaarmaken. Wat je kunt doen is: snijdt de avocado in de lengte doormidden en verwijder, door een mes even in de pit te drukken, de pit. Bewaar deze. Lepel nu met een lepel voorzichtig de avocado in z’n geheel uit de schil en snijd het in blokjes (probeer de avocadovorm te behouden) en plaats de pit daarna weer terug op z’n plaats. Besprenkel er wat citroensap over en doe dit met beide helften waarna je deze weer tegen elkaar aan kunt doen en bewaren in plastic.

f t g