Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Roze couscoussalade

Bron: La Place

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gr biologische spelt couscousbanner roze couscous
  • 1 blik feta kaas (in blokjes gesneden)
  • 1 bakje walnoten (ong 100 g)
  • 1 appel (in blokjes gesneden, zónder schil)
  • 150 gr Biologische rode bietjes gekookt en gewassen
  • 1 zak rucola
  • ½ bouillon blokje  (groenten)
  • Olijfolie
  • Peper, zout
  • oregano (optioneel, om meer op smaak te brengen)

Bereiding
Voeg het bouillonblokje bij het water wat nodig is om de couscous te bereiden.

Maak van ½ rode bietje in de blender rode bietensap en voeg dit toe aan de couscous.
Wanneer de roze couscous bereid is voeg je de rest van biologische rode bietjes in blokjes gesneden toe.
Voeg vervolgens de blokjes feta, appel, walnoten en een scheut olijfolie toe.
Roer goed door elkaar.
Breng de couscoussalade nog meer op smaak met peper, zout en evt wat oregano.
Leg een bedje rucola op het bord, voeg hierbij vervolgens de couscous salade.
Voeg als topping nog wat extra walnoten en wat verkruimelde feta met een klein scheutje honing on top, heerlijk!

f t g