Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Mexicaanse tortillasalade

Bron: www.leukerecepten.nl

Probeer eens deze Mexicaanse salade met tortilla chips, mais, tomaatjes en een heerlijke frisse dressing

Ingrediënten
100 gr (eikenblad) sla mexicaanse tortillasalade100 gr tortilla chips
2 avocado’s
Paar groene jalapeno pepers (uit pot)
1 klein blikje mais a 150 gr, uitgelekt
250 gr tomaatjes
 
Dressing:
1 limoen
1 eetl honing
1 theel donkere balsamico azijn
Zeezout
Zwarte peper
Scheutje olijfolie
 
Bereiding
Rasp de limoen en pers het sap uit. Meng de rasp en het sap met de honing, balsamico azijn, olijfolie en breng op smaak met een beetje peper en zeezout. Snijd de avocado’s doormidden, draai de helften los van elkaar en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Halveer de tomaatjes en snijd de jalapeno pepers in dunne ringetjes. Meng de sla met de tomaatjes, mais, jalapeno peper en stukjes avocado en verdeel de dressing er over. Schep alles luchtig door elkaar met twee lepels en voeg als laatste de tortilla chips toe. Het mooiste is om een beetje salade op een bord te scheppen en een paar laagjes te maken van wat chips en sla. Serveer de salade direct zodat de chips nog lekker krokant is.
 
Als je deze salade als bijgerecht eet dan is het ongeveer voor 4 personen, als hoofdgerecht voor 2 personen.
f t g