Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Thaise salade met paksoi 

Bron: veganchallenge

Ingrediënten:

Ingrediënten :

  • 2 stronken paksoi  thaisesalade paksoi
  • 1 komkommer  
  • 4 ananasschijven (uit blik)  
  • 1 rode ui  
  • 100 gram cashewnoten  
  • 1 handje verse muntblaadjes  
  • 1 handje verse (Thaise) basilicumblaadjes  
  • 2 tenen knoflook  
  • Zout  
  • 2 eetlepels sojasaus   
  • Sap van 1 limoen  
  • 3 eetlepels gembersiroop  
  • 2 eetlepels sesamolie

Bereiding Verwijder de harde stronk van de paksoi en snij in reepjes van maximaal 1 centimeter dikte en doe in een grote schaal. Schil de komkommer, halveer in lengte en snij in mooie blokjes. Snij de ui in halve ringen. Voeg ui, ananas, komkommer aan de paksoi toe.

Snij de munt en basilicum fijn en voeg toe aan de salade.

Snij de knoflook fijn en meng wat zout, sojasaus, limoensap, gembersiroop en olie tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing en roer goed door.

Tip: varieer met deze salade door in plaats van ananas eens mango of meloen te gebruiken.

f t g