Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Bietensalade met vegetarische speckjes

Bron: Vegetarische slager

Ingrediënten:

125 gr Gerookte Speckjes bietensalade2
4 verse rode bieten (je kunt ook voorgekookte bietjes gebruiken)
2 goudrenetten
1 rode ui
4 handjes veldsla
4 eetlepels pijnboompitten
olie (om in te bakken)

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel ahornsiroop
1 theelepel mosterd
peper en zout
beetje citroensap

Salade van babyspinazie

bron: donderdagveggiedag

Ingrediënten:

  • 200 g zwarte bonen uit blik (of 80 g gedroogde bonen)salade babyspinazie
  • 1 broccoli (in kleine roosjes
  • 1,5 rode chilipeper
  • 1/2 komkommer
  • 1 tl zonnebloemolie
  • zout & zwarte peper
  • 150 g babyspinazie
  • 3 bosjeskoriander
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 280 gkikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • 1 bosje basilicum
  • 8 teentjes knoflook, gepeld
  • 50 g gember, geschild
  • 3 el sesamolie
  • 75 ml sojasaus
  • 8 limoenen
  • 4 el agavesiroop
  • 40 gmaizena
  • 3 el water
  • 200 g havermout
  • 300 gkikkererwtenbloem
  • 1 bosui, in ringetjes

Exotische salade 

bron: Anja

Ingrediënten:

  • 1 mango, in plakken of blokjes
  • 2 vleestomaten, in plakken of blokjes
  • 2 avocado’s, in blokjes **
  • 1 kleine rode ui in halve dunne ringetjes
  • ½ komkommer in plakjes
  • 2 eetl. gehakte bieslook

Rode bietensalade

bron: Anja

Ingredienten:

  • 1 flinke rauwe rode bietbietensalade
  • 1 appel
  • 5-8 cm pastinaak
  • Sap van ½ citroen
  • 1 eetl mayonaise
  • Scheutje maggi of peper en zout

Roze couscoussalade

Bron: La Place

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gr biologische spelt couscousbanner roze couscous
  • 1 blik feta kaas (in blokjes gesneden)
  • 1 bakje walnoten (ong 100 g)
  • 1 appel (in blokjes gesneden, zónder schil)
  • 150 gr Biologische rode bietjes gekookt en gewassen
  • 1 zak rucola
  • ½ bouillon blokje  (groenten)
  • Olijfolie
  • Peper, zout
  • oregano (optioneel, om meer op smaak te brengen)

Bacon & Beans Salade

Bron: Vegetarische Slager


Ingrediënten: 

voor 4 personenbaconbeans saladegr
1 doosje Vegetarische Bacon
3 el olie om in te bakken
1 el agavesiroop
2 little gem of 1 romaine sla
2 avocado’s
2 potjes bonen naar keuze (wij gebruikten witte en lupine bonen)
250 gr tomaatjes
50 gr pecannoten
3 el appelcider azijn
6 el olijfolie extra vierge
Peper & zout

Gezonde en smaakvolle winterse salade met rucola, rode kool, sinaasappel en pecannoten

Bron: www.leukerecepten.nl

Ingredienten

75 gr rucola winterse salade150 gr gesneden rode kool
70 gr ongezouten pecannoten
3 sinaasappels
4 eetl rozijnen
125 gr blauwe kaas, in kleine blokjes
 
Dressing:
1 eetl honing
1 eetl olijfolie
1 eetl citroensap
Peper en zout

Mexicaanse tortillasalade

Bron: www.leukerecepten.nl

Probeer eens deze Mexicaanse salade met tortilla chips, mais, tomaatjes en een heerlijke frisse dressing

Ingrediënten
100 gr (eikenblad) sla mexicaanse tortillasalade100 gr tortilla chips
2 avocado’s
Paar groene jalapeno pepers (uit pot)
1 klein blikje mais a 150 gr, uitgelekt
250 gr tomaatjes
 
Dressing:
1 limoen
1 eetl honing
1 theel donkere balsamico azijn
Zeezout
Zwarte peper
Scheutje olijfolie

Thaise salade met paksoi 

Bron: veganchallenge

Ingrediënten:

Ingrediënten :

  • 2 stronken paksoi  thaisesalade paksoi
  • 1 komkommer  
  • 4 ananasschijven (uit blik)  
  • 1 rode ui  
  • 100 gram cashewnoten  
  • 1 handje verse muntblaadjes  
  • 1 handje verse (Thaise) basilicumblaadjes  
  • 2 tenen knoflook  
  • Zout  
  • 2 eetlepels sojasaus   
  • Sap van 1 limoen  
  • 3 eetlepels gembersiroop  
  • 2 eetlepels sesamolie

Salade Marakkesh met quineo, linzen en shoarmastukjes


Bron: Vegetarische Slager

Ingrediënten:

  • 250 gram shoarma van lupinesalade marrakesh
  • 150 gr quinoa
  • 150 gr (beluga)
  • linzen
  • 2x bospeen, in plakjes
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • ½ bosje platte peterselie
  • ½ bosje selderij

Pesto aardappelsalade met krieltjes en courgette.

Bron:  http://vegetus.nl/aardappel pesto salade

De pesto geeft deze salade een lekker frisse zomerse smaak, heel anders dan zo'n zware traditionele aardappelsalade met (vegan) mayo! De aardappeltjes het liefst in de schil koken voor wat extra smaak en vitamientjes. De courgette in deze salade is niet gekookt of gebakken, maar toch smaakt hij niet 'rauw' want hij wordt lekker mals van het marineren in de dressing.

f t g