Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Tortillataart 

Bron: C1000

INGREDIENTEN 4 personen

  • 3 el olijfolie traditioneel   tortillataart
  • 2 uien, gesnipperd  
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes  
  • 1 rode paprika, in stukjes  
  • 350 g vegetarische rulgehakt  
  • 4 tomaten, ontveld en in stukjes  
  • 2 tl oregano,
  • peper en zout  
  • 4 wraptortilla 's  
  • 1 bekertje zure room a 125 ml  
  • 200 g jonge kaas, geraspt (evt. veganistisch)

 

Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend 5 min.  Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak ze 3 min. mee. Schep het gehakt erdoor en bak alles omscheppend bruin. Schep de tomaten en de oregano erdoor en laat alles nog 3 min. pruttelen. Voeg peper en zout toe.  

Vet een taartvorm (? 24 cm) in of bekleed hem met bakpapier. Leg er een tortilla in en bestrijk hem met 1 el zure room. Verdeel er een derde deel van het gehaktmengsel over en bestrooi met 1/4 deel van de kaas.  Herhaal de lagen totdat alle tortilla's en het gehaktmengsel zijn gebruikt. Strijk de rest van de zure room en de kaas erover en strooi de rest van erover.  

Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 C) in ca 30 min. totdat de kaas gesmolten is. Snijd de taart in punten.

 

f t g