Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Hartige kastanje-pompoen taart

Bron: www.donderdagveggiedag.be

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg     kastanjepompoentaart
  • 1 kleine pompoen (butternut of hokkaido)    
  • 1 grote ui (in ringen gesneden)    
  • 200 g voorgekookte kastanjes    
  • 1 sjalot    
  • 2 el hazelnootolie    
  • 50 g zijden tofu    
  • 1 dl groentebouillon    
  • 1 el ketjap    
  • peper    
  • zout    
  • 1 tl garam masala    
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 1 cm en verdeel de stukken samen met de in ringen gesneden ui in een ingevette ovenschaal.

Overgiet de ui en pompoen met olijfolie en bestrooi met zout.

Rooster de groenten gedurende 20 minuten in de oven.

Stoof ondertussen de sjalot glazig in de hazelnootolie. Voeg de kastanjes, de ketjap en de groentebouillon toe en laat alles 5 minuten koken.

Mix het kastanjemengsel samen met de zijden tofu in een blender tot een romige crème. Breng op smaak met peper, zout en garam masala.

Laat even afkoelen.meer een dikke laag kastanjecrème op de uitgerolde taartbodem en leg daarop de geroosterde pompoen en ui.

Bak de taart ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.

f t g