Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Groentenquiche plantaardig met eivervanger 

bron: vegetus.nl

Ingrediënten

groentenquiche5 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg uit de diepvries
1 ui gesnipperd
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
1 wortel of rode paprika in kleine stukjes
1 groene paprika in stukjes (optioneel)
2 tenen knoflook, gesnipperd
250-350 gram stevige tofu, uitgelekt
120 ml. (1/2) kop plantaardige kookroom of ongezoete plantaardige melk
4 eetlepers no-egg poeder (of maizena)
2 eetlepels edelgist vlokken
1 flinke theelepel tahin
1/2 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel uienpoeder (optioneel)
1/2 theelepel zout (gebruik eventueel zwart zout voor een ei-achtige smaak)
1/4 theelepel versgemalen peper

 

Bereiding

Laat het diepvriesdeeg op kamertemperatuur ontdooien. Verhit op hoog vuur een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de ui, broccoli en wortel tot de ui glazig is. Doe nu ook de paprika en knoflook erbij en laat het geheel nog wat langer bakken tot de wortel en broccoli beetgaar beginnen te worden.

Verkruimel de tofu in een kom tot hele fijne stukjes (dit gaat het beste met je handen). Doe de kookroom, no-egg, edelgist, tahin, kruiden en zout erbij en meng alles door elkaar. Doe nu het tofumengsel bij de groente en roer tot alles goed gemengd is.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met het inmiddels ontdooide diepvriesdeeg. Vul de deegbodem met het groente-tofumengsel en druk de vulling goed aan zodat het een mooie stevige quiche wordt. Vouw de uitstekende randen van het deeg naar binnen over de vulling.

Zet de quiche in de oven en laat 40 minuten bakken tot de bovenkant goudbruin is. Laat de taart 5 minuutjes afkoelen, haal hem dan uit de springvorm en snijdt hem in stukken.

f t g