Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Groentequiche met Kipstuckjes

Bron: vegetarische slager

Ingrediënten:

Voor het deeg:
200 gram speltmeel
1 ½  eetlepel lijnzaad
½  theelepel Italiaanse kruiden
½  theelepel paprikapoeder
flinke snuf zout
5 eetlepels water
2 eetlepels olie

Voor de vulling:
1 doosje Kipstuckjes
400 ml soja room
500 gr winterwortel
2 courgettes
3 pastinaken
arrowroot (genoeg om een mooi gebonden saus te krijgen)
4 el gistvlokken
sap van ½  citroen
een bosje verse peterselie
zout en peper
nootmuskaat
olie om in te bakken

Tortillataart 

Bron: C1000

INGREDIENTEN 4 personen

  • 3 el olijfolie traditioneel   tortillataart
  • 2 uien, gesnipperd  
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes  
  • 1 rode paprika, in stukjes  
  • 350 g vegetarische rulgehakt  
  • 4 tomaten, ontveld en in stukjes  
  • 2 tl oregano,
  • peper en zout  
  • 4 wraptortilla 's  
  • 1 bekertje zure room a 125 ml  
  • 200 g jonge kaas, geraspt (evt. veganistisch)

Vegetarische Paasquiche 

Bron: vegetarische slager

Ingrediënten:

  • 160 gr Vegetarische Kipstukjes Paasquiche 2
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • (Koolzaad) olie om in te vetten en bakken 
  • 100 gram geraspte belegen kaas 
  • 200 gram wortelen
  • 4 stengels bleekselderij 
  • 100 gram prei 
  • 2 tl pittige mosterd 
  • Bosje basilicum
  • Bosje peterselie
  • Bosje bieslook
  • 3 eieren
  • 200 ml crème fraiche 
  • 1 bolletje mozzarella
  • Zout en peper
  • 3 el (koolzaad) olie

Quiche met pompoen, rode ui, geitenkaas en hazelnoten

Bron: www.leukerecepten.nl 

Heerlijk herfstrecept; quiche met pompoen, rode ui, geitenkaas en hazelnoten

Ingrediënten pompoen quiche

1 mix voor hartige taart of zelfgemaakt quiche deeg
800 gr pompoen in blokjes
3 rode uien
50 gr hazelnoten, heel
125 gr verse geitenkaas
250 gr ricotta
4 eieren
1 theel salie
2 teentjes knoflook
1 eetl paneermeel
Peper en zout 
1 eetl olijfolie  

Materialen Springvorm  

Hartige kastanje-pompoen taart

Bron: www.donderdagveggiedag.be

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg     kastanjepompoentaart
  • 1 kleine pompoen (butternut of hokkaido)    
  • 1 grote ui (in ringen gesneden)    
  • 200 g voorgekookte kastanjes    
  • 1 sjalot    
  • 2 el hazelnootolie    
  • 50 g zijden tofu    
  • 1 dl groentebouillon    
  • 1 el ketjap    
  • peper    
  • zout    
  • 1 tl garam masala    
  • olijfolie

Groentenquiche plantaardig met eivervanger 

bron: vegetus.nl

Ingrediënten

groentenquiche5 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg uit de diepvries
1 ui gesnipperd
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
1 wortel of rode paprika in kleine stukjes
1 groene paprika in stukjes (optioneel)
2 tenen knoflook, gesnipperd
250-350 gram stevige tofu, uitgelekt
120 ml. (1/2) kop plantaardige kookroom of ongezoete plantaardige melk
4 eetlepers no-egg poeder (of maizena)
2 eetlepels edelgist vlokken
1 flinke theelepel tahin
1/2 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel uienpoeder (optioneel)
1/2 theelepel zout (gebruik eventueel zwart zout voor een ei-achtige smaak)
1/4 theelepel versgemalen peper

f t g