Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Havermout pannenkoekjes

bron: Blij suikervrij

Lekker als ontbijt ! havermout pannenkoekjes

Ingrediënten :

• 2 rijpe bananen
• 2 eieren (evt. eivervangers)
• 2 cups havermout
• een flinke lepel kaneel of speculaaskruiden
• een snufje zout
• een scheutje water
• een paar lepeltjes kokosolie

 

Bereiding:

Maal in de keukenmachine de havermout fijn. Voeg dan de bananen en eieren toe, en maal tot een gladde emulsie. Voeg de kaneel of speculaaskruiden en een klein snufje zout toe, en laat de machine nog even kort draaien. Kijk dan even hoe vloeibaar het beslag is. Als je een vrij dik beslag hebt, is het makkelijker bakken als je even een scheutje water toevoegt.

Warm dan een grote koekenpan op op het fornuis. Doe een lepeltje kokosolie in de pan en laat dit langzaam smelten. Maak dan drie bergjes beslag in de pan, deze zullen langzaam uitzakken tot drie kleine Amerikaanse stijl pannenkoekjes. Zodra je bubbeltjes bovenop ziet, zijn ze klaar om om te draaien. Maar let op, laat ze niet verbranden!

Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Zorg voor verwarmde borden om de pannenkoekjes op te verzamelen. Ga door met bakken tot het beslag op is.

Maak een mooi stapeltje pannenkoeken op je bordje. Gebruik vers fruit om je bord te decoreren en er echt een feestje van te maken.

 

f t g