Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Mango-“vla” met aardbei en basilicum

4 pers. – veganistisch Bron: Anja

Ingrediënten:

  • 15-20 basilicumblaadjesmangovla
  • 1 eetl rietsuiker (poedersuiker)
  • Klein snufje zwarte peper (dit geeft het fruit echt een kick, gewoon doen)
  • 250 gr aardbeien

 

 Voor de vla:

  • 1 grote mango
  • 1 grote avocado
  • 1 volle eetl rietsuiker 
  • 1 theel vanille extract of vanillestok (of poeder)

Bereiding:

Doe basilicum, suiker en peper in een vijzel. Vijzel dit tot een donkergroene pasta. Meng deze pasta met de in stukje gesneden aardbeien.
(wanneer je geen vijzel hebt, hak dan de basilicum heel fijn en meng het in een kom met poedersuiker ipv grove suiker)

Schil de vruchten en snijd het vruchtvlees van de pit. Doe in de keukenmachine (of staafmixer) samen met de suiker en vanille. Draai het mengsel zo glad mogelijk en proef of er nog suiker bij moet. Zo ja dan nog even een minuutje draaien.

Verdeel de ‘vla’ over 4 kleine schaaltjes , glaasjes of witte bordjes. Lepel het aardbeienmengsel met sap erover

f t g