Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Gevuld Turks brood

Ingrediënten:

  • 1 rond bruin Turks brood (te koop bij een Turkse of Marokkaanse winkel)
  • 1 in stukjes gesneden ui
  • 1 in stukjes groene paprika
  • 1 in stukjes gesneden rode paprika
  • ½ komkommer met schil en in blokjes
  • 1 pakje met stukjes quorn (te koop bij A.H.)
  • 1 blikje maïs (ongeveer 300 gram)
  • 2 theel. kerriepoeder
  • olijfolie
  • 1 volle eetl. groentebouillonpoeder (te koop bij de reformwinkel)
  • 2 volle eetl. Griekse yoghurt of 125 gram zure room.
  • eventueel wat fijn gehakte verse peterselie en bieslook

Bereidingswijze:


Leg het brood op een snijplank en zet het mes, ongeveer 2 cm van de rand, boven in het brood. Snijd voorzichtig, beslist niet te diep, een cirkel uit het brood. Haal nu voorzichtig de cirkel eruit. U hebt nu een rond brood deksel als resultaat. Hol zonder door de bodem te gaan, dus niet te diep, het brood verder uit. Als eind resultaat moet u nu een broodschaaltje met deksel hebben gecreëerd. Het broodkruim kunt u in de diepvries bewaren voor een recept waar brood in wordt gebruikt.
Zet het brood, met het deksel er los naast, in een verwarmde oven van 125 graden en laat het brood even warm en een beetje knapperig worden. Doe dit ongeveer 5 minuten voordat uw groente gerecht klaar is.
Spoel de maïs af in een vergiet en laat dit uitlekken.
Schenk wat olijfolie in een wokpan en roerbak de stukjes ui en paprika 5 minuten.
Voeg de stukjes quorn of het quorn gehakt toe en laat dit even mee bakken. Schep de komkommerblokjes, maïs, kerriepoeder en de bouillonpoeder erdoor. Laat dit met elkaar even goed warm worden.
Meng vlak voor het serveren de yoghurt of zure room erdoor.
Schep het groente-gehaktmengsel in de broodschaal en strooi er de peterselie en bieslook over. Leg het deksel er op en snijd het brood voorzichtig in grote punten.
Dit gerecht is lekker bij de brunch, lunch of bij een zelf gemaakte soep.

f t g