Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Boeuf Bourguignon met Beefreepjes en Speckjes

Bron: Vegetarische slager

 

Ingrediënten: (voor 4 personen)

2 doosjes Beefreepjes
1 doosje Gerookte Speckjes
2 uien
250 gram winterpeen
1 zakje krieltjes in schil
3 tenen knoflook
500 ml volle rode wijn
1 blikje tomatenpuree
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
flinke hand peterselie
1 bakje champignons
1 potje zilveruitjes
olie om in te bakken
zout en peper

Bereidingswijze:


Roerbak de Beefreepjes op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn en laat rusten. Doe hetzelfde met de Gerookte Speckjes. 

Snijd de uien in ringen, de winterpeen en de knoflook in plakjes en bak deze in wat olie in een braadpan.

Schep de tomatenpuree erbij en bak deze even mee. Blus af met de rode wijn.

Halveer de krieltjes en doe ze met de laurierblaadjes, tijm en peterselie bij de groenten. Laat ongeveer 15 minuten zonder deksel sudderen.

Boen de champignons schoon en laat de zilveruitjes uitlekken. Doe deze bij de saus en laat nog even 5 minuten mee stoven.

Voeg de Beefreepjes en de Gerookte Speckjes toe en warm deze nog even goed door.

Breng de Boeuf Bourguignon op smaak met peper en zout.

f t g