Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Mexicaanse witlofschotel met tortillachips

Bron: boek 'de dunne vegetariër' - Antoinette Hertsenberg

Ingrediënten:

9 stronken witlof
1 pot mexicaanse bonen van Hak
1 blikje rode kidneybonen
4 verse tomaten
selderiezout
halve zak tortillachips (naturel)
300 gr. geraspte (oude) kaas of Primadonna kaas (maturo) 
    (evt. vegan kaas)

 

 

Bereiding:

Verwijder de pit en de bittere kern van de witlofstronken en snij de stronkjes in drieën in de breedte. Zet ze op het vuur in een pan met een beetje water. Kook beetgaar in 5 minuten.

Vet een ovenschaal in, en verdeel de witlof over de bodem. Verdeel de Mexicaanse bonen en de kidneybonen erover. Snij de tomaten in plakjes en verdeel over de schotel, bestrooi de plakken tomaat naar smaak met wat selderiezout.

Verkruimel de tortillachips licht en verdeel en dikke laag over het mengsel. Strooi de geraspte kaas over de chips, en zet het geheel 20-30 minuten in de oven op 180 graden zodat de kaas mooi goudkleurig bruin wordt.

Extra lekker wordt het als je bij dit gerecht nog een beetje guacamole serveert.

f t g