Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Pad Thai

Ingredienten (4 personen)

  • 200 g. rijstnoedels, ongekooktpadthai
  • 2 el tamarindepasta (vind je in sommige supermarkten bij de wereldkeuken of in Aziatische winkels, je kunt het ook vervangen door limoensap)
  • 5 elsojasaus
  • 5 elrietsuiker
  • 1,5 tl chilisaus
  • 2 elarachideolie (of een andere neutrale olie)
  • 400 g sojascheuten
  • 200 g tofu, uitgelekt en verkruimeld
  • 50 g gezouten pinda's, grofgehakt
  • 1 limoen, in 4 partjes
  • 2 handenverse koriander, grof gehakt

 Bereiding


Dompel de rijstnoedels 8 minuten onder in kokend water en spoel ze daarna af met koud water.

Maak de saus: meng hiervoor de tamarindepasta, sojasaus, rietsuiker en chilisaus goed door elkaar. Bijvoorbeeld in een bokaaltje met schroefdeksel, zodat je goed kan schudden.

Verhit de arachideolie in een diepe pan of wok.

Roerbak de noedels met de saus, de sojascheuten en de verkruimelde tofu.

Verhit een 5-tal minuten tot alles goed opgewarmd is, en de saus wat blijft kleven aan de pan.

Verdeel over de borden, en garneer met de pinda’s, de limoen en de verse koriander.

f t g