Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Stamppado de Brasil

Bron: Vegetarische Slager

Bereiding:

voor 4 personen:

  • 1000 gr zoete aardappel, geschild en in gelijke stukken gesnedenStamppado Brasil
  • 2 blaadjes laurier
  • ½ blikje kokosmelk (de rest invriezen voor een andere keer)
  • 250 gr Savooie kool (een halve)
  • 250 gr mais uit de vriezer of 1 blik zonder vocht
  • 250 gr gekookte zwarte boontjes of 1 blik zonder vocht
  • Peper & Zout naar smaak

Bereiding:

Kook de aardappel gaar in gezouten water en laurier zodat het net onder staat. Giet het weinige water wat er nog in zit af en stamp tot puree.

Voeg de kokosmelk toe en de heel dun gesneden kool. Warm door alvorens je de mais en boontjes toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.

Gehackt in saus: - 1 bakje Gerookte Speckjes - 2 eetl olie om in te bakken, bijvoorbeeld onze koolzaadolie culinair - 2 tenen knoflook, fijngehakt - 1 grote ui, in blokjes - 1 Spaanse peper, fijngehakt - 1 blik tomatenblokjes op sap - Sap van een sinaasappel (rasp erbij is optioneel) - 1 bakje Rul Gehackt - Bosje koriander, grof gehakt - Peper en zout naar smaak

Bak de Speckjes in de helft van de olie goed knapperig in 4 min. Speckjes uit de pan halen en bewaren voor later. De pan weer op het vuur zetten met de rest van de olie, ui, knoflook en rode peper en dit zachtjes bakken zonder te kleuren. Voeg de tomaat, sinaasappelsap en het Rul Gehackt toe en laat goed doorwarmen. Op het laatst de gebakken Speckjes en koriander.

Zet de beide pannen op tafel zodat men zelf kan opscheppen.

Suggestie: leuk om een bakje gehakte Brasilnuts/paranoten op tafel te zetten.

f t g