Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Mexicaanse ovenschotel

met  tomaatjes, vegetarisch gehakt, groente, maïs en natuurlijk tortillachips.

Bron: www.leukerecepten.nl

Ingrediënten
  • 300 gr milde salsamexicaanse tortillaschotel
  • Klein blikje maïs
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl olijfolie
  • 400 g vegetarisch gehakt
  • 750 gr Mexicaanse wokgroente
  • 150 gr tortillachips naturel
  • 150 gr geraspte kaas
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 2 theel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Paar druppeltjes tabasco (optioneel)
 
Materialen
Grote ovenschaal 
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olijfolie in een grote (wok)pan. Bak het teentje knoflook met het gehakt in 5 min bruin. Voeg de wokgroente toe en bak 5 min mee. Bak de laatste minuut ook nog de cherrytomaatjes en maïs toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en als je van pittig houdt kun je ook een paar druppeltjes tabasco toevoegen.
Roer de pot salsa er door en verwarm even mee.
Schep het mengsel in een grote ovenschaal en verdeel de tortillachips erover en bestrooi met de kaas. Zet de schotel ongeveer 15 min in de oven totdat de kaas gesmolten is.
f t g