Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Teriyaki Noodles

Bron: vegetarische slager

Ingredienten:

250 gr (Soba) Noodles teryiakinoedelsnw
1 broccoli
1 courgette
1 rode ui
100 gram shiitake
2 wortels
2 x 160 gram Teriyaki
(Koolzaad)olie om te bakken.

Saus:

  • 50 gr sojasaus
  • 50 gr water
  • 1 el 25 gr rietsuiker
  • ½ teen knoflook fijngehakt
  • 1 tl gember fijngehakt
  • 1 tl maïzena of aardappelzetmeel
  • 1 el sesamolie
  • Wasabi naar smaak
  • 2 el gebakken Sesamzaadjes
  • 2 lente uitjes

Bereidingswijze:

Kook de noodles beetgaar volgens de verpakking in zout water. Spoel ze koud af in een vergiet.

Snijd de groentes en bak ze apart op hoog vuur (in een wok bijvoorbeeld), heel kort in olie en wat zout. De groentes moeten nog heel knapperig zijn, dit is voor elk soort anders uiteraard. Maak een saus van de eerste vijf ingrediënten en bind af met maïzena, aan gemaakt met een eetlepel water. Voeg dan de sesamolie en wasabi toe en haal van het vuur. Dan bak je de Teriyaki van De Vegetarische Slager in de wok op hoog vuur 5 min in olie tot het lekker bruin begint te worden. Voeg je groenten en noodles toe en de saus en verwarm.

Op het laatst de sesamzaadjes en lente-ui toevoegen en meteen serveren. Eten met stokjes?

f t g