Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Gevulde paprika met notenrijst

Bron: receptenkaart AH

Ingrediënten

  • 1 pak notenrijst (275 g) gevulde paprikanw
  • 1 zak paprikamix (3 stuks; groen, rood en geel)   
  • 1 schaal fijngehakt (vegetarisch gehakt, 175 g) 
  • 1 blik crispy maiskorrels (300 g), uitgelekt   
  • 2 el olijfolie 
  • 1 ui, gesnipperd  
  • 1 pak tomatensaus (passata di pomodoro, 500 g)

Bereiden

Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookwater op. Halveer de rode en gele paprika (inclusief steel) en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Schep 1/3 van de rijst om met het fijngehakt en vul de 4 paprikahelften met dit rijstmengsel. Schep de maiskorrels door de rest van de rijst en houd de pan afgedekt warm op een warmhoudplaatje.

Snipper de groene paprika. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Voeg de groene paprika toe en roerbak 3 min. Schenk de tomatensaus erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg wat kookwater van de rijst toe als de saus te dik is. Leg de gevulde paprika's in de saus, dek af en stoof de paprika's ca. 15 min. op laag vuur.

Verdeel de rijst over 4 diepe borden, leg een gevulde paprika erop en schep de tomatensaus eroverheen.

f t g