Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Vegetarische bonenstoof.

Bron: Allerhande november 2012

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie   bonenstoof
  • 1 ui, gesnipperd 
  • 2 tl gemalen komijn 
  • 1 blik bruine bonen (800 g), uitgelekt 
  • 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)  
  • 1 zak gekruide aardappelpartjes (425 g) 
  • 1 schaal vegetarische balletjes (210 g)  
  • 2 el peterselie blaadjes, grof gesneden

  Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de bonen en tomaat toe, breng aan de kook en voeg peper en zout toe. Schep in de ovenschaal.

3. Schep de aardappelpartjes erdoor. Leg de balletjes ertussen. Dek af met aluminiumfolie. Stoof de bonenschotel in 25-30 min. in de oven gaar. Strooi de peterselie erover.

f t g