Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Vrolijke voorjaarsrijst  voor 4 personen.

Bron: Vegetarisch fit (tijdschrift)

Ingrediënten:

  • 300 gr. rijst voorjaarsrijstnw
  • zout
  • 500 gr. wortelen
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 150 gr. sugarsnaps (diepvries)
  • 2 el. plantaardige boter
  • 200 ml. creme fraiche (soja)
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 bosje basilicum
  • 50 gr. pijnboompitten zout en peper

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij ze in repen. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.

Verwarm de boter in een pan en bak de knoflook en de ui glazig. Voeg de wortelen paprika's en sugarsnaps toe en bak ze op een matig vuur ongeveer 5 minuten aan. Af en toe roeren. Voeg de rijst toe en laat het nog eens 3 minuten zacht bakken.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Basilicum wassen, droog schudden en hakken. Roer de creme fraiche glas en het sinaasappelsap, roer hier de basilicum en pijnboompitten door en breng dit op smaak met peper en zout.

Rijst en sinaasappelcreme apart serveren.

f t g