Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Chili zonder vlees bron: vegetarische slager

Ingrediënten:

  • groene en rode paprika chili sin carne
  • grote ui teentje knoflook
  • 400 gr tomaten in blokjes
  • blik kidney- bonen (400 ml)
  • 1 el bouillonpoeder of juspoeder (verkrijgbaar bij de Vegetarische Slager)
  • 1 tl chilipoeder
  • ¼ tl kaneel
  • 2 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 1 tl cacao (in een eetl water opgelost)
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl basterdsuiker
  • 2 x 200 gr Rul Gehackt

Bereiding:

Verwarm de olie in een hoge pan.
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika’s in blokjes. Bak deze totdat ze beginnen te kleuren.

Voeg (op het Rul Gehackt na) de rest toe en laat dit 20 à 30 min zachtjes koken. Op het laatst het Rul Gehackt toevoegen en nog 5 à 10 min doorwarmen.

Lekker in een tortillawrap met sla en geraspte kaas.

f t g