Copyright 2019 - ZDA kerk Leiden

Bron: Eva 

Wij zetten hier graag de beste ei-alternatieven op een rijtje.

Appelmoes
Heel geschikt voor het maken van muffins en vloeibaar beslag. Van de appelsmaak merk je nog weinig na het bakken. Drie eetlepels appelmoes vervangen een ei. Ontdek hoe lekker appelmoes in gebak kan zijn met deze Double fudge chocolate brownies.

Sojayoghurt Ook sojayoghurt zorgt voor een goed resultaat en maakt net als appelmoes je gebak lekker smeuïg. Probeer deze frangipane cupcakes maar eens.

Appelazijn en baksoda
Als je baksoda combineert met een zuur ingrediënt zoals appelazijn, krijg je een heerlijk luchtige cake. De combinatie van beide ingrediënten zorgt ervoor dat je cake mooi rijst. Zoals deze streepjescake. Een spectaculair resultaat en helemaal niet moeilijk!

Maïszetmeel Zorgt voor een goede binding. Wordt gemengd met water en is geschikt voor taarten en gebak. Een eetlepel vervangt een ei. Bijvoorbeeld zoals in deze cake met chocoladestukjes en gekarameliseerde walnoten.

Eivervangpoeder of Egg replacer
Kan je vinden in natuurvoedingswinkels. Het is een bindmiddel dat ideaal is voor licht gebak of taarten. Gebruik een theelepel eivervanger gemengd met 30 ml water in plaats van één ei. En maak deze heerlijke kaneelrolletjes. Ideaal voor de paasbrunch.

Rijpe bananen
Goed voor pannenkoeken. Bananen pletten en samen met de andere ingrediënten tot een deeg mixen. De banaan smaakt licht door in het gebak. Gebruik een banaan voor 2 tot 4 eieren. Hier vind je het recept.

Of laat de eieren gewoon weg!
Wil je het helemaal eenvoudig maken, laat dan de eieren gewoon weg. Een pannenkoek zonder ei lukt perfect! Meer zelfs, je hebt eigenlijk maar twee ingrediënten nodig om heerlijke pannenkoeken te bakken: 500 g zelfrijzende bloem en 1 l vanille sojamelk. Let er bij het bakken wel op dat je pan heet genoeg is voor je eraan begint. Ook voor deze heerlijke broodpudding heb je geen eieren nodig.

f t g