Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Vegan eiersalade

Bron: nevernotcooking

Kala namak, ook wel; zwart zout zorgt in dit recept voor die typische eiersmaak.

Ingrediënten
1 blok tofu
2 sjalotten fijn gesnipperd
2 eetlepels verse bieslook fijn gehakt
6 eetlepels vegan mayonaise / Remia mayolijn
1½ theelepel grove mosterd
1 eetlepel ketchup
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel kala namak
zwarte peper

Vegan filet americain

Bron: Wateetjedanwel

Ingrediënten
6 rijstwafels
1 klein blikje tomatenpuree
2 x de inhoud van het blikje tomatenpuree gevuld met water
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
mespuntje nootmuskaat
1 1/2 – 2 eetlepels vegan mayonaise
1 eetlepel sojasaus
versgemalen zwarte peper

Bonenspread voor op brood op toastjes

Bron:  Health Agp

 

Bonenspread

grote ui gesnipperd
theelepels groentenbouillon (poeder)
l theelepel zeezout
l theelepel knoflookpoeder l theelepel basilicum
theelepel dille
'/2 laurierblad
eetlepels olijfolie
2 blikjes uitgelekte kidneybonen 2 '/2 dl. Gehakte walnoten (140 gr.)

de ui fruiten in olijfolie of water. Alles in de keukenmachine vermengen

Pompoen-wortel spread

Bron: Eva

Ingrediënten:

• 5 el zonnebloemolie Pompoen wortelspread
• 1 ui
• g pompoen
•150 g wortel
• 60 g gerookte tempeh
• enkele eetlepels water

• 1 tl gemberpoeder
• 1 tl groentebouillon
• 1 el sojasaus
• witte peper
• bieslook (fijngesneden) 

Hummus

bron: Eva

Ingrediënten

• 1 blik kikkererwten (uitgelekt)humus• 1 el vers geperst citroensap
• 1 teentje knoflook
• tl komijnpoeder (of korianderpoeder)

• 1 -  2 el tahin (sesampasta, is optioneel)
• 3 el olijfolie
• 1 el water
• zout & peper

Komkommerspread

Bron: donderdagveggiedag

Ingrediënten

1 komkommer (geraspt) komkommerspread 
1 citroen 
130 g cashewnoten 
1 à 2 el olijfolie  
1 tl oregano 
1 el verse dille (of 1 tl gedroogde)
1 teentje knoflook    
peper en zout

Tomatenspread voor 4 personen

Bron: donderdagveggiedag

Ingrediënten

  • 1 bakje tofu  tomatenspread
  • 4 tomaten  
  • 2 uien   
  • 4 wortels   
  • 3 à 4 el olijfolie   
  • 3 tl Italiaanse kruidenmix  
  • 1 tl groentebouillon  
  • 1,5 tl rietsuiker    
  • 1 hand basilicum    
  • peper
f t g