Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Amuse van Visvrije Tonyn

Bron: vegetarische slager

Ingrediënten ( voor 8 amuses)

1 pakje Visvrije Tonyn
1 tl limoensap
1 el gehakte bieslook
1 el (vegan) mayonaise
peper
sesamzaadjes
wasabi (naar smaak)
sojasaus
tuinkers (optioneel)
8 lollystokjes

 

 

Bereidingswijze:


Meng de Visvrije Tonyn met de gehakte bieslook, het limoensap en een draai van de pepermolen.

Rol stevige balletjes van het Tonyn-mengsel.

Rooster het sesamzaad goudbruin en laat goed afkoelen op een schaaltje.

Rol de Tonyn-balletjes door de afgekoelde sesam totdat ze overal bedekt zijn.

Leg de Tonynsesam-balletjes voorzichtig op een schaal. Roer wat wasabi naar smaak door de mayonaise. Doe op elk balletje een klein toefje wasabimayonaise en garneer eventueel af met tuinkers.

Steek nu de stokjes in de Tonynballetjes. Serveer de Visvrije Tonyn-amuses met wat sojasaus om in te dippen.

* Wij gebruikten voor de foto verschillende kleuren sesamzaadjes. Deze zijn niet overal verkrijgbaar. Je kunt voor dit recept ook sesamzaad in één kleur gebruiken.

 

f t g