Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten:

4 middelgrote zoete aardappelen
1 blik kikkererwten van ongeveer 425 gram
1/2 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel komijn, koriander, kaneel en paprika
Optioneel: een snufje zout of citroensap

Voor de knoflookkruidensaus
1/4 bakje hummus (of tahin)
sap van een halve citroen (ongeveer een eetlepel)
een theelepel dille
3 teentjes knoflook, fijngehakt
water of ongezoete amandelmelk om te verdunnen
Optioneel: zeezout

Voor de toppings (optioneel):
– 1/4 bakje cherrytomaten, in blokjes
– 1/4 kopje koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels citroensap

Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten. Heb je alleen kikkererwten, zoete aardappelen, hummus en wat kruiden in huis, dan geef je er gewoon een eigen draai aan.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met folie.
Spoel de aardappels af en schrob ze schoon. Snij ze over de lengte in tweeën, om de baktijd te verkorten. De schil laat je zitten.
Spoel de kikkererwten schoon, laat ze uitlekken en meng ze met de olijfolie en de kruiden. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
Besprenkel de aardappels met wat olijfolie en leg ze vervolgens met het snijvlak naar beneden op dezelfde bakplaat.
Terwijl je aardappels en kikkererwten liggen te roosteren, maak je de saus klaar. Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix ze door elkaar. Voeg amandelmelk en/of water toe om de saus dun genoeg te maken om te schenken.
De toppings bereid je door alles bij elkaar te gooien en even te laten marineren.
Na ongeveer 25 minuten kunnen je zoete aardappelen en kikkererwten uit de oven, mits je de aardappels in kunt prikken met een vork en je kikkererwten goudbruin zijn.
Serveer de aardappelen met het snijvlak omhoog en bedek ze met de kikkererwten, de toppings en de saus. Eet smakelijk!

f t g