Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Zoete aardappel met kikkererwten en tomaatjes

Ingrediënten (voor 4 personen)


4 zoete aardappelen
350 g kikkererwten
250 g cherrytomaten
50 g hummus (of tahin)
1 teen knoflook
1 tl dille gedroogd
1 tl komijn
1 tl kaneel
1 tl paprikapoeder
handje verse peterselie
1 citroen
100 ml water

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Was de zoete aardappelen en schrob goed schoon. Snijd zo nodig slechte plekjes van de zoete aardappelen af. Halveer daarna de zoete aardappelen door de lengte. Leg de zoete aardappelen in een ovenschaal en wrijf ze in met olijfolie. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.

Laat de kikkererwten uitlopen en halveer de cherrytomaten en leg ze op een met folie beklede bakplaat. Sprenkel wat olijfolie eroverheen en maak op smaak met de komijn, kaneel en paprikapoeder. Zet de bakplaat 15-20 minuten in de oven.

Maak nu het sausje. Doe de volgende ingrediënten samen in een kom: hummus, sap van ½ citroen, gedroogde dille, 1 teen knoflook en ongeveer 100 ml water. Mix goed door elkaar en voeg zo nodig meer water toe, zodat de saus gietbaar wordt.

Hak de peterselie in grove stukken.

Haal de zoete aardappelen uit te oven en leg ze met de bolle kant naar beneden. Beleg met de kikkererwten, cherrytomaten, peterselie en giet daarna de saus eroverheen.

f t g