Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Gepofte Zoete Aardappel met Guacamole

voor 2 personen

Bron: vegadutchie

Ingediënten:

2 middelgrote zoete aardappels1 rode ui
1 el tamari of sojasaus
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1/2 tl kaneel
1 blikje/potje tomatenpuree
1 tl ahornsiroop
1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
verse koriander of peterselie

1 rijpe avocado
sap van 1 limoen
zout & peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225 graden. Prik een paar keer in de zoete aardappels met een vork en pak ze in aluminiumfolie in. Leg ze 30 minuten in de oven, keer ze om en bak nog 30 minuten. Ze moeten goed zacht zijn van binnen.

Maak ondertussen de guacamole. Schep het vruchtvlees van de avocado in de keukenmachine en giet het limoensap erbij. Laat een egale mousse ontstaan en breng op smaak met zout & peper.

Verwarm in een pan 1 el tamari en bak de ui samen met de paprikapoeder, het komijnpoeder en de kaneel zo’n 5 minuten. Voeg wat water toe als het mengsel te droog is. Voeg nu ook de bonen, ahornsiroop en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout & peper.

Snijd de zoete aardappels open in de lengte en vul ze met het bonenmengsel en de guacamole. Serveer met verse koriander of peterselie en eventueel een extra squeeze limoen!

f t g