Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Veggie Gyoza

Bron: nevernotcooking


Ingrediënten

26 gyoza vellen
200 gram tofu verkruimeld
1 winterpeen
3 bosuitjes
200 gram champignons
150 gram tuinerwten diepvries
2 tenen knoflook geperst
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel gember geraspt
zwarte peper
zonnebloemolie
1 theelepel five spice
aardappelzetmeel    

Instructies

Amuse van Visvrije Tonyn

Bron: vegetarische slager

Ingrediënten ( voor 8 amuses)

1 pakje Visvrije Tonyn
1 tl limoensap
1 el gehakte bieslook
1 el (vegan) mayonaise
peper
sesamzaadjes
wasabi (naar smaak)
sojasaus
tuinkers (optioneel)
8 lollystokjes

 

zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten:

4 middelgrote zoete aardappelen
1 blik kikkererwten van ongeveer 425 gram
1/2 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel komijn, koriander, kaneel en paprika
Optioneel: een snufje zout of citroensap

Voor de knoflookkruidensaus
1/4 bakje hummus (of tahin)
sap van een halve citroen (ongeveer een eetlepel)
een theelepel dille
3 teentjes knoflook, fijngehakt
water of ongezoete amandelmelk om te verdunnen
Optioneel: zeezout

Voor de toppings (optioneel):
– 1/4 bakje cherrytomaten, in blokjes
– 1/4 kopje koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels citroensap

Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten. Heb je alleen kikkererwten, zoete aardappelen, hummus en wat kruiden in huis, dan geef je er gewoon een eigen draai aan.

Zoete aardappel met kikkererwten en tomaatjes

Ingrediënten (voor 4 personen)


4 zoete aardappelen
350 g kikkererwten
250 g cherrytomaten
50 g hummus (of tahin)
1 teen knoflook
1 tl dille gedroogd
1 tl komijn
1 tl kaneel
1 tl paprikapoeder
handje verse peterselie
1 citroen
100 ml water

Gepofte Zoete Aardappel met Guacamole

voor 2 personen

Bron: vegadutchie

Ingediënten:

2 middelgrote zoete aardappels1 rode ui
1 el tamari of sojasaus
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1/2 tl kaneel
1 blikje/potje tomatenpuree
1 tl ahornsiroop
1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
verse koriander of peterselie

1 rijpe avocado
sap van 1 limoen
zout & peper

Crunchy preitaartjes

Bron: donderdag veggiedag

Ingediënten:

150 g bloem  preitaartjes
250 g prei
300 g zijden tofu (dit is heel zachte tofu die je in de supermarkt vindt bij de andere tofusoorten)
1 biologische citroen
1 el dragon
50 g broodkruim
10 ontpitte groene olijven
15 kappertjes
20 pijnboompitten
5 basilicumblaadjes
peper en zout
olijfolie

Spaanse tortilla met kikkererwten

Bron: Vegetus

Ingrediënten

• 3 eetlepels olijfoliespaanse tortilla• 1 ui, gesnipperd
• 400 g koolraap en/of aardpeer (of aardappel), in plakjes
• 1 kleine rode of groene paprika (optioneel)
• 130 gram (1 kop) kikkererwtenmeel
• 250 ml (1 kop) water
• 1/2 theelepel zout (of kala namak voor een echte eiersmaak)
• 1 teen knoflook, uitgeperst
• 1 mespunt zwarte peper

Zwarte olijventaartjes

Bron: Donderdagveggiedag

 Ingredienten (4 personen)

1 pakje bladerdeeg  olijven1 courgette  
2 teentjes knoflook 
1/2 krop andijvie 
1 el tijm 
2 el gistvlokken (optioneel)  
1 biologische citroen 
200 g zwarte, ontpitte olijven 
1 dl ongezoete sojamelk 
25 gmaïsmeel 
olijfolie 
peper en zout 
1 pakje silken tofu (of zijden tofu, die vind je in biologische winkels en in sommige supermarkten)

Empanades met vegagehakt

Bron: Allerhande mei 2013

Ingrediënten

  • 3 eieren  (evt. zonder ei)   empanades
  • 2 el olijfolie  
  • 1 ui, gesnipperd  
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 schaal vegetarisch fijngehakt, (175 g)  
  • 1 tl gemalen komijn (djinten) 
  • 1 tl paprikapoeder   
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)  
  • 2 el rozijnen  
  • 1/2 potje groene olijven (a 240 g), in ringetjes  
  • 1 pak deeg voor hartige taart (10 plakjes, diepvries), ontdooid

Gevulde zoete puntpaprika's met spitskoolsalade

Bron: Allerhande

Ingrediënten

  • 700 g kikkererwtengevuldezoetepuntpaprika
  • 15 g koriander
  • 1 citroen
  • 35 g kruidenmix voor kikkererwtenburger
  • 7 el extra vierge olijfolie
  • 4 zoete puntpaprika's
  • 15 g munt
  • 100 g frisse cranberrymix
  • 300 g gesneden spitskool
f t g