• 1

    Gezonde recepten

  • 2

    Vegetarisch / Veganistisch

  • 3

    Groenten/Fruit

  • 4

    Salades / Soepen

Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Stamppado de Brasil

Bron: Vegetarische Slager

Bereiding:

voor 4 personen:

  • 1000 gr zoete aardappel, geschild en in gelijke stukken gesnedenStamppado Brasil
  • 2 blaadjes laurier
  • ½ blikje kokosmelk (de rest invriezen voor een andere keer)
  • 250 gr Savooie kool (een halve)
  • 250 gr mais uit de vriezer of 1 blik zonder vocht
  • 250 gr gekookte zwarte boontjes of 1 blik zonder vocht
  • Peper & Zout naar smaak

Mexicaanse ovenschotel

met  tomaatjes, vegetarisch gehakt, groente, maïs en natuurlijk tortillachips.

Bron: www.leukerecepten.nl

Ingrediënten
  • 300 gr milde salsamexicaanse tortillaschotel
  • Klein blikje maïs
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl olijfolie
  • 400 g vegetarisch gehakt
  • 750 gr Mexicaanse wokgroente
  • 150 gr tortillachips naturel
  • 150 gr geraspte kaas
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 2 theel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Paar druppeltjes tabasco (optioneel)

Winterse wok 

bron: donderdag Veggiedag

Ingrediënten

  • 300 g wortel  winterse wok
  • 40 g verse gember 
  • olie  
  • 1 pastinaak 
  • 4 stronken witlof  
  • 2 appels  
  • 50 g walnoten  
  • peper  
  • zout

Teriyaki Noodles

Bron: vegetarische slager

Ingredienten:

250 gr (Soba) Noodles teryiakinoedelsnw
1 broccoli
1 courgette
1 rode ui
100 gram shiitake
2 wortels
2 x 160 gram Teriyaki
(Koolzaad)olie om te bakken.

f t g