• 1

    Gezonde recepten

  • 2

    Vegetarisch / Veganistisch

  • 3

    Groenten/Fruit

  • 4

    Salades / Soepen

Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Mexicaanse witlofschotel met tortillachips

Bron: boek 'de dunne vegetariër' - Antoinette Hertsenberg

Ingrediënten:

9 stronken witlof
1 pot mexicaanse bonen van Hak
1 blikje rode kidneybonen
4 verse tomaten
selderiezout
halve zak tortillachips (naturel)
300 gr. geraspte (oude) kaas of Primadonna kaas (maturo) 
    (evt. vegan kaas)

Pad Thai

Ingredienten (4 personen)

  • 200 g. rijstnoedels, ongekooktpadthai
  • 2 el tamarindepasta (vind je in sommige supermarkten bij de wereldkeuken of in Aziatische winkels, je kunt het ook vervangen door limoensap)
  • 5 elsojasaus
  • 5 elrietsuiker
  • 1,5 tl chilisaus
  • 2 elarachideolie (of een andere neutrale olie)
  • 400 g sojascheuten
  • 200 g tofu, uitgelekt en verkruimeld
  • 50 g gezouten pinda's, grofgehakt
  • 1 limoen, in 4 partjes
  • 2 handenverse koriander, grof gehakt

Oranje lasagne met rul gehackt

Bron: Vegetarische Slager

Ingredienten:              

Gehackt-wortel saus:

  • 1 doosje Rulgehacktoranjelasagne
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • ½ el oregano of Italiaanse kruiden
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl cayennepeper 
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el tomaatpuree
  • 2 el rode wijn azijn
  • 400 ml tomaatblokjes (1 blikje)
  • 375 ml wortelsap
  • 2 el sojasaus
  • 1 blokje groentebouillon (wij gebruiken juspoeder van de Vegetarische Slager)
  • Peper en zout

Chili Beef Tortilla

bron: de Vegetarische Slager 

Biefstuck

2 doosjes Biefstuckreepjes biefstuckreepjestortilla
4 el olie om in te bakken
1 el bloem
½ el komijn
½ tl Chili poeder ( wij gebruiken echte Mexicaanse)
½ tl zout

f t g