• 1

    Gezonde recepten

  • 2

    Vegetarisch / Veganistisch

  • 3

    Groenten/Fruit

  • 4

    Salades / Soepen

Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Vegetarische bonenstoof.

Bron: Allerhande november 2012

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie   bonenstoof
  • 1 ui, gesnipperd 
  • 2 tl gemalen komijn 
  • 1 blik bruine bonen (800 g), uitgelekt 
  • 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)  
  • 1 zak gekruide aardappelpartjes (425 g) 
  • 1 schaal vegetarische balletjes (210 g)  
  • 2 el peterselie blaadjes, grof gesneden

Indonesische Smoor (4 personen)

Bron: Vegetarische Slager

Ingrediënten:

  • 2 bakjes Vegetarische Slager kipstukjes indonesischesmoornw
  • 2 uien
  • 4 el koolzaadolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 6 el ketjap
  • 100 ml water
  • 1 el bruine suiker
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen peper

Vrolijke voorjaarsrijst  voor 4 personen.

Bron: Vegetarisch fit (tijdschrift)

Ingrediënten:

  • 300 gr. rijst voorjaarsrijstnw
  • zout
  • 500 gr. wortelen
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 150 gr. sugarsnaps (diepvries)
  • 2 el. plantaardige boter
  • 200 ml. creme fraiche (soja)
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 bosje basilicum
  • 50 gr. pijnboompitten zout en peper

Wokgerecht met pindakaas

bron: Eva: http://www.donderdagveggiedag.be/

Ingrediënten

  • 3 wortelen wokgerecht
  • ½ bloemkool            
  • 200g groene boontjes   
  • 300g spitskool 
  • 1 ui    
  • 3 el kokosvet  
  • 3 el pindakaas   
  • 2 el kerriepoeder  
  • zout
f t g