• 1

    Gezonde recepten

  • 2

    Vegetarisch / Veganistisch

  • 3

    Groenten/Fruit

  • 4

    Salades / Soepen

Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Vegan Spaghetti Bolognese

Bron: Veganchallenge

Ingrediënten

  • 1 grote ui  pasta bolognese
  • 1 flinke prei  
  • 1 winterwortel
  • 2 teentjes knoflook  
  • 2 eetlepels olie  
  • 1 pakje tofu-gehakt (à 180 gram)  
  • 1 blik bruine linzen (à 400 gram)  
  • 300 gram (volkoren) spaghetti  
  • 1 pakje (à 400 gram) pastasaus met kruiden  
  • Handje verse basilicum (optioneel)   
  • Zout en peper naar smaak

Italiaanse bonenschotel met oesterzwammen, prei en salie

Bron:  www.donderdagveggiedag.be

Ingrediënten

  • 400 g oesterzwammen   italiaansebonenschotel
  • ongeveer 20 blaadjes salie 
  • 4 takjes rozemarijn  
  • 1/2 bosje peterselie    
  • 400 g wit van prei    
  • 400 g gare flageolets (bijvoorbeeld uit blik)   
  • 1,5 dl sojaroom   
  • olijfolie   
  • peper en zout

Kerriestoofpotje

Bron: donderdagveggie.be

  • olijfolie  kerriestoofpotje
  • 1 grote ui (fijngesnipperd)  
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)   
  • 2 cm gember (geraspt)     
  • 1 wortel (in dunne schijfjes)   
  • 1 rode paprika (in fijne reepjes)    
  • 1 gele paprika (in fijne reepjes)   
  • 1/2 zure appel (in kleine blokjes)    
  • 1 mespunt chilipoeder  
  • 1 dl groentebouillon    
  • 1 tl kerriepoeder    
  • 1,5 dl kokosmelk 
  • maïzena (optioneel) 
  • peper en zout

Gevulde paprika met notenrijst

Bron: receptenkaart AH

Ingrediënten

  • 1 pak notenrijst (275 g) gevulde paprikanw
  • 1 zak paprikamix (3 stuks; groen, rood en geel)   
  • 1 schaal fijngehakt (vegetarisch gehakt, 175 g) 
  • 1 blik crispy maiskorrels (300 g), uitgelekt   
  • 2 el olijfolie 
  • 1 ui, gesnipperd  
  • 1 pak tomatensaus (passata di pomodoro, 500 g)
f t g