• 1

    Gezonde recepten

  • 2

    Vegetarisch / Veganistisch

  • 3

    Groenten/Fruit

  • 4

    Salades / Soepen

Copyright 2018 - ZDA kerk Leiden

Boeuf Bourguignon met Beefreepjes en Speckjes

Bron: Vegetarische slager

 

Ingrediënten: (voor 4 personen)

2 doosjes Beefreepjes
1 doosje Gerookte Speckjes
2 uien
250 gram winterpeen
1 zakje krieltjes in schil
3 tenen knoflook
500 ml volle rode wijn
1 blikje tomatenpuree
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
flinke hand peterselie
1 bakje champignons
1 potje zilveruitjes
olie om in te bakken
zout en peper

Krokant aspers met lentesaus

Bron: donderdag veggiedag

Ingrediënten:

16 asperges 
4  brickvellen
2 tomaten
100 g champignons
een bosje lente-uitjes
100 g sojaboter
1 tl dragon
olijfolie
peper
zout

Marokkaanse wortel-kikkererwten salade

Ingrediënten:  

3 el koolzaadolie
3 el sinaasappelsap
1/2 tl mosterd
1/2 tl rijststroop of suiker
200 g wortels
1 appel

10 ontpitte, zwarte olijven
1 handvol verse koriander
100 g kikkererwten
1 el sesamzaad
peper en zout

Zoete aardappelexplosie

Ingrediënten:

2 zoete aardappelen (kies bolle exemplaren uit, geen langwerpige)  Zoete aardappelexplosie
250 g shiitake paddenstoelen
2 handen vol rucola (zo'n 50 g)
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 granaatappel (je hebt een handvol pitjes nodig)
een handje amandelschilfers
een handje veenbessen (cranberries), voor wie van zoet houdt
1 tl olijfolie
wat kokosolie (om de bakplaat in te vetten, olijfolie is minder geschikt)
versgemalen zwarte peper en grof zeezout
eventueel wat citroensap

f t g