joomla
analytics
Een schepping waarvan wij mogen genieten
image1 image1 image1 image1

Geloof en Wetenschap - Een schepping waarvan wij mogen genieten

De aanwezigheid van de juiste bouwstenen voor de zeer complexe structuren die leven mogelijk maken, de juiste condities in klimaat en daarbij de wonderlijke samenhang hiervan in de natuur, dit alles zou je naast de Bijbel een tweede boek van de Schepper kunnen noemen.

Een aantal van deze aspecten zullen worden belicht om vervolgens te komen tot illustraties van hoe de schepping zo gemaakt is zodat wij er intens van te kunnen genieten, op voorwaarde dat wij er op een gezonde manier mee omgaan. Onze voeding is daar een onderdeel van. We kunnen ons erover verbazen met hoeveel details onze zintuigen reuk, smaak, geluid, tastzin inclusief mondgevoel daaraan bijdragen. Maar ook over hoe onze hersenen die informatie samen met ons geheugen en omgevingsfactoren verwerken.

De schepping voorziet in principe in alle opzichten in de mogelijkheden voor een gezond maar tevens smaakvol voedingspatroon.

Albert Jurgens is momenteel werkzaam aan “Wageningen University & Research” als senior onderzoeker levensmiddelen natuurkunde. Na zijn afstuderen in de fysische chemie aan de Universiteit van Utrecht deed hij een aantal jaren onderzoek voor de industrie. Vervolgens specialiseerde hij zich in de relatie tussen de samenstelling, structuur en natuurkundige eigenschappen van voedingsmiddelen, eerst voor vele jaren bij TNO-Voeding en momenteel in Wageningen. Eén van de belangrijke aspecten waar hij zich mee bezig houdt is het vinden van oplossingen voor gezonde voedingssamenstellingen in relatie tot productkwaliteit.

 

Donderdag 22 februari 2018

Cultuurhuis 'de Paulus', Warmonderweg 2, Oegstgeest.

aanvang 19.30 uur - inloop 19.00 uur.

Toegang gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

Meer informatie over de Conferentie Geloof en Wetenschap:  conferentiegeloofenwetenschap.eu

 

template joomla gratistemplate joomla 3
2018  Adventkerk Leiden