joomla
analytics
Website Adventkerk Leiden
image1 image1 image1 image1

 

Met ingang van 1 maart 2018 heeft de gemeente Leiden een nieuw onderkomen gevonden voor haar wekelijke samenkomsten.

Na een lange zoektocht in en rond Leiden is er een prachtig kerkgebouw gevonden in Oegstgeest, 'de Regenboogkerk',  die goed bereikbaar is en veel ruimte heeft.

Voorlopig gaat het om een proefperiode van 4 maanden.

De Regenboogkerk is vanuit station Leiden centraal bereikbaar met de bussen 20 en 21.  Met de auto komt men er via de A44 of via de Willem de Zwijgerlaan/ Oestgeesterweg/Warmonderweg.

Adres: Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest

   

 

  regenboogbinnen3

 

 

 

 

 

Geloof en Wetenschap - Een schepping waarvan wij mogen genieten

De aanwezigheid van de juiste bouwstenen voor de zeer complexe structuren die leven mogelijk maken, de juiste condities in klimaat en daarbij de wonderlijke samenhang hiervan in de natuur, dit alles zou je naast de Bijbel een tweede boek van de Schepper kunnen noemen.

Een aantal van deze aspecten zullen worden belicht om vervolgens te komen tot illustraties van hoe de schepping zo gemaakt is zodat wij er intens van te kunnen genieten, op voorwaarde dat wij er op een gezonde manier mee omgaan. Onze voeding is daar een onderdeel van. We kunnen ons erover verbazen met hoeveel details onze zintuigen reuk, smaak, geluid, tastzin inclusief mondgevoel daaraan bijdragen. Maar ook over hoe onze hersenen die informatie samen met ons geheugen en omgevingsfactoren verwerken.

De schepping voorziet in principe in alle opzichten in de mogelijkheden voor een gezond maar tevens smaakvol voedingspatroon.

Albert Jurgens is momenteel werkzaam aan “Wageningen University & Research” als senior onderzoeker levensmiddelen natuurkunde. Na zijn afstuderen in de fysische chemie aan de Universiteit van Utrecht deed hij een aantal jaren onderzoek voor de industrie. Vervolgens specialiseerde hij zich in de relatie tussen de samenstelling, structuur en natuurkundige eigenschappen van voedingsmiddelen, eerst voor vele jaren bij TNO-Voeding en momenteel in Wageningen. Eén van de belangrijke aspecten waar hij zich mee bezig houdt is het vinden van oplossingen voor gezonde voedingssamenstellingen in relatie tot productkwaliteit.

 

Donderdag 22 februari 2018

Cultuurhuis 'de Paulus', Warmonderweg 2, Oegstgeest.

aanvang 19.30 uur - inloop 19.00 uur.

Toegang gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

Meer informatie over de Conferentie Geloof en Wetenschap:  conferentiegeloofenwetenschap.eu

 

Na een periode van 4 1/2 jaar onze gemeente te hebben gediend is er tijdens een speciale dienst in november afscheid genomen van onze plaatselijke predikant Ds. G. Berkel en mochten wij Ds. W. Altink verwelkomen. 

       

 

De boeken en dvd's  die wij in onze bibliotheek hebben zijn tijdelijk niet beschikbaar in ons gebouw i.v.m. de komende verhuizing.
Het materiaal kan nog wel geleend worden, bekijk hiervoor online de collectie 
download  hier de map met alle informatie  :  bilbiotheek

Contact kan opgenomen worden via mail  of via Adrie.

Op onze studiesite staan ook diverse boeken (epub)  en DVD's die gedownload of bekeken kunnen worden : studiesite

template joomla gratistemplate joomla 3
2018  Adventkerk Leiden