joomla
analytics
Website Adventkerk Leiden
image1 image1 image1 image1 image1 image1

Na de conferentie:

Het waren drukke dagen voor de adventgemeenten van Groningen, Apeldoorn en Leiden. Zij organiseerden de conferentie Geloof en Wetenschap van 28 augustus tot en met 2 september. Wat gebeurde er met de dinosauriërs? En hoe zit het met de fossiele bossen van Yellowstone, waarom is er een heelal, geloven met en zonder bewijs, genen en grappen in de natuur en de oorsprong van de hoge zoutbergen in de Nederlandse ondergrond. Dat en meer onderwerpen werden behandeld tijdens conferentie.

Gasten en waardering

De gemiddelde waardering voor sprekers en onderwerpen kwam op een 8, en er waren veel gasten aanwezig –Groningen mocht op de woensdagavond maar liefst 31 gasten ontvangen. Ook op sabbat (zaterdag) bezochten meerdere gasten de dienst. Ook voor de kerkleden was het een positieve ervaring; het organiseren zorgt voor saamhorigheid en voor Leiden kwam er ook hulp van gemeenten uit de omgeving.

De lezingen hadden effect: ‘Ik hoorde dat er zeker twee mensen zijn die aanvankelijk sceptisch binnen kwamen, maar die nu aan het denken zijn gezet’, liet iemand weten. En dat was niet de enige positieve reactie. De organiserende gemeenten kregen complimenten voor de organisatie, feedback dat mensen het interessant vonden en het feit dat sommige gasten naar de dienst kwamen was natuurlijk een enorme opsteker.

Website

Vanaf nu is het tabblad ‘Na de conferentie’ beschikbaar op de website. Hier zijn de opnames van de presentaties te vinden, powerpointpresentaties en vragen en antwoorden naar aanleiding van de lezingen.

Bekijk hier de website

Ontdek de speciale zegen van de sabbat.
Wij vieren de sabbat van zonsondergang tot zonsondergang, dus vanaf vrijdag avond tot zaterdag avond.

Op sabbat (zaterdag) komen wij samen voor de kerkdienst. Een mooi moment om je bewust te zijn van de aanvang van de sabbat, is om de sabbat gezamenlijk te openen op vrijdag (avond). Dit kan je doen met je gezin, of met een aantal mensen, vrienden of bekenden.
Voor mensen die deze gelegenheid niet hebben, willen wij eens per maand (1ste vrijdag van de maand) met elkaar de sabbat openen bij iemand thuis. We lezen met elkaar een stukje uit de Bijbel, praten hier over na, of bespreken een ander onderwerp uit de Bijbel.

Wat voorop staat is : God ontmoeten aan het begin van Zijn heilige dag, samen met anderen je verdiepen in de Bijbel en in gebed gaan en je hierdoor voor te bereiden op de Sabbat.

Heeft u belangstelling om een keer te komen? Van harte welkom! Neem contact op via het contactformulier.

Sinds kort is er een nieuwe website van de ZDA Leiden : Studie ZDA . Hier zijn diverse Bijbelstudies te vinden, die te gebruiken zijn voor persoonlijke studie, maar ook voor kleine groepen, waaronder powerpointpresentaties en dvd's.
De site zal regelmatig voorzien worden van nieuw materiaal.

Klik op de banner om de site te bekijken.

bannerwebsitestudietekst

Het nieuwe Houvast magazine staat vol met interessante onderwerpen.

Het kan hier gedownload worden. Ook is het mogelijk om een exemplaar aan te vragen via het contactformulier.

 

Download hier de diverse artikelen:  

Een moreel moeras

Download hier het artikel 'Een moreel moeras'uit het nieuwe Houvast magazine.

Klik op het plaatje om het artikel te lezen/downloaden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom zijn we hier?

'Het lijkt wel of we hier gewoon maar zijn neergezet', vertelde een vrouw mij kort geleden, ' én niemand weet waarom'  Annie Dillard

'Niemand weet precies waarom?'

 

Klik op het plaatje om het artikel te lezen/downloaden

 

 

 

God en het kwaad op ramkoers

 

Klik op het plaatje om het artikel te lezen/downloaden 


 

 

 

 

 

 

 

 Twee grootmeesters in duel

 

Klik op het plaatje om het artikel te lezen/downloaden

 

 

 

 

 

 

template joomla gratistemplate joomla 3
2017  Adventkerk Leiden