joomla
analytics
Adra
image1 image1 image1 image1

ADRA Nederland is een zelfstandige, internationale ontwikkelingsorganisatie.
De afkorting ADRA Nederland staat voor Adventist Development Relief Agency Nederland.
De stichting is in 1984 opgericht als de humanitaire arm van het kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten in Nederland. Hoewel er nog steeds nauwe banden bestaan met deze kerk, is ADRA Nederland een zelfstandige organisatie met een eigen rechtspersoon en een eigen bestuur.
ADRA is in maar liefst 139 landen vertegenwoordigd, en behoort wereldwijd tot de middelgrote organisaties op het terrein van noodhulp en ontwikkelingssamenwerking.

Meer over Adra Nederland kunt u vinden op www.adra.nl

In de gemeente Leiden dragen wij Adra een warm hart toe. Op deze pagina kunt u diverse activiteiten vinden die wij gedaan hebben, maar ook de actuele acties krijgen hier een plaats.

Een nieuwe boot voor James

Kerst 2014 hebben wij in de gemeente een collecte gehouden voor James uit Gambia. Zijn oude boot was tijdens een storm vergaan.
10 Gezinnen hadden ineens geen inkomen meer.


De collecte had genoeg opgebracht om de nieuwe boot voor James te gaan bouwen. Nadat James zelf het hout had gekocht, werd deze in elkaar gezet door veel vrijwilligers, alleen de timmerman is betaald voor zijn werk.

Na 2 weken hard werken van ‘s morgens 7 uur tot ’s avonds 7 uur is de timmerman klaar met zijn werk en kan James zijn boot gaan schilderen.

Lees meer: Nieuwe boot voor James

Project Ghana - Valley View University

In 2003 is er een groep jongeren, aangevuld met wat 'ouderen', van onze gemeente Leiden naar Ghana geweest. Wij kregen onderdak bij Valley View University in Oyibi en hebben daar allerlei werkzaamheden uitgevoerd.

Aan het eind van ons verblijf werd ons gevraagd of wij het geld voor een kliniek bij elkaar konden krijgen om de bewoners van de omliggende dorpen een goede gezondheidzorg te kunnen geven. Samen met ADRA Nederland, het NCDO  en de gemeentes Gouda en Gorinchem zijn we de uitdaging aangegaan.

Lees meer: Project Ghana Valley View University

 

In het kader van ‘100 jaar Adventgemeente Leiden’ hebben wij in 2011 een project geadopteerd voor Adra,  'waterputten voor  Noord-Nigeria'.

Het doel was 2 waterputten te realiseren, waarvoor 3000 euro benodigd was.

De stand per 31 december 2011 was   ****** 6307,86 *****

Dit betekent: 4,2 waterputten voor Nigeria !

 

Lees meer: Project Adra

template joomla gratistemplate joomla 3
2018  Adventkerk Leiden